Anti-Mobbing Tavsiyeleri

2 Haziran 2011 Perşembe 0 yorum

İşte kusursuz bir gün daha arkadaşlar. Cuma geldi geliyor hayata karşı toleransımız arttı. Güçlüyüz enerjiğiz herşey harika, bu gün birde yarın biterse yaşadık. Evet bugünkü konumuz dostlar yine her çalışanın bir baş ucu yazısı şeklinde yanlarından ayırmayacakları türden. Konumuz “Anti mobbing tavsiyeleri” . Mobbing yapan şahıslar üzerinde uygulanmış ve başarısı kanıtlanmış tekniklerdir. Dediklerimi yapın baskıdan kutulun işte bu kadar!.
Önce lejant vermek istiyorum ki yazıyı rahat anlayın. Yazı da mobbing yapan kişiye “mobucu” diyeceğiz. Mobbingin ise ne olduğuna dair bir açıklama istiyorsanız boşuna benden yardım beklemeyin tembelliğe alışmayın kendinizi açın gugılı arayın.
Haydi başlayalım! Sabah mobucunuz geldi. Formalite icabı size günaydın diyecektir. İstese de istemese de.
Ek bilgi: Sabah ofis içinde duyulan günaydınlaşmaların tammmaamı formalitedir duygusuzca söylenen benim vazo sözcük dediğim türden iletişimlerdir. Yani içi boştur. Bir çalışma günü aydın olamaz unutmayın. Bu yüzdendir ofis ortamında zikredilen günaydın sözcüğü, insanların yüzünde “allllah hepinizin belasını versin” ifadesine dönüşür.
Kendisine kibarca şu kelimelerle seslenin “nanız qerim” Vurgu müthiş olmalı hata kabul etmez, çok atik olmalısınız çıkan ses çarpıcı, vurucu, anlamlı ve bir o kadar da anlamsız olmalı. Evde ayna karşısına geçip alıştırma yapmaya başlayın ve kusursuz hale gelene kadar durmayın.
- nanız qerim
-nanız qerim
-nanız qerim.... asla durmak yok herşey pratikte bitiyor. Unutmayın karşıdaki içten içe mutlaka bilmeli ne demeye arzu ettiğinizi ama kanıtlayamamalı da. Yüzünüzdeki ifade sevecen olmalı, sesinizi duymayan biri “aşkımm benim” dediğinizi sanmalı o derece. Burada yapmak istediğimiz şey güzellikle çirkinliği birbirine karıştırmak yani stabil olmayan bir ruh hali içindeyiz, gülümsüyorum ammma seni zikmem an meselesi mesajını karşı tarafa hissettirmektir. Anti mobbing uygulaması boyunca bu içiçe geçmiş ruh halini sürekli kullanacağız o yüzden alıştırın kendinizi. Şimdi tamam çok güzel dakika bir gol bir ilk mesajımızı verdik. Unutmayın o pis biz ondan pis olmalıyız. Canavarı yenmek için canavara dönüşmeliyiz. Mobucu bir süre sessiz kalacaktır ancak çok değil kendine gelip yine size bileylendiği bir sırada masanızdan kalkın ve kendisine doğru çoookk yavaş adımlarla yürüyün. Örnek olsun diye detay veriyorum 2 metrelik mesafe yaklaşık 30 saniye de katedilmeli. Yürüyüş boyunca bir koreli aktör misali boş ve anlamsız gözlerle yere bakın ama asla göz temasına girmeyin. Yanına ulaştığınızda masasındaki aile fotoğrafını(genellikle aile fotoğrafları vardır) hiç çekinmeden kapıp yarı ilgili gözlerle uzun uzun süzün. Engel olmaya kalkarsa hafifçe eline vurup, “dur bakalım booğlum” diyerek pis pis gülüp ne kadar şanslı bir adam olduğunu dile getirin. Yok eğer kadınsa “nakkadar datlı çıkmışsın” diyerek havadan makas alırmışcasına bir el hareketi yapın. Midenizin bulanması derin derin nefes alarak engellemeye çalışın. Ardından performansınızı şu cümleyle taçlandırın.
–“ hımmmm... evet güzelmiş kot, Kot cidden güzel” bakın vurgu çok çok mühim sakın götü diyip sıvamayın tüm uğraşlarımızı. Kot tamam mı kot, göt değil. Yani aslında götte biz kot deyip dolaylı vurgulu zincirleme puştluk yapıyoruz. O kot dediğinizde zaten anlayacak ama ispatını yapamayacak. Mesajın içeriği aynı; uzak dur, bulaşma bana, git, git yoksa seni veya senden birini çok pis zükücem. Bu ifadeyi güçlendirmek için genital bölgenizin bulunduğu yere kabarıklığı arttırmak bir tomar peçeteyi doldurun ve bu şekilde önünden yine ağır ağır imalı bir şekilde geçin(göz teması yok) Peçeteleri gün boyu donunuzda taşıyın gerektiğinde lütfen yenileriyle değiştirin.
Yaşadığınız baskı ortamına karşılık yarattığınız bu büzük korkusu etkisi öğleden sonra saat 16:00 sularında en tepe seviyeye çıkmalı bu saate yaklaşırken mobucunun masasına gidip uzun zamandır birlikte çalıştığınızı ama hala ailesiyle tanışma fırsatı bulamadığınızı belirtin ve ardından akşam yemeğini onun evinde yemeği teklif edip kendinizi davet ettirmeye çalışın. Teklif cümlesini şu kelimelerle bitirin;
-“Hem belki akşam biraz eğleniriz...” bunu yaparken peçete doldurulmuş bölgenizi masasının köşesine sistematik şekilde sürtün.
An mobucunun bittiği noktadır, mesaj çok nettir açık konuşayım bu noktadan sonra bir daha mobbinge maruz kalan okurum olmadı. Ancak mutlaka ki bazı çok büyük ipnetorlar vardır, ki onların zaten istediği “biraz eğlenmektir”ancak dile getirme yolları hastalıklıdır. Bu şahıslardan itina ile uzak durunuz, lütfen hayatta her zaman üstesinden gelinemeyecek kötüler olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bazen en doğrusu olayları ilahi adalete havale etmek, kedinizi kucağınıza almak ve küçük mutlu, huzurlu krallığınızda hüküm sürmektir. Değmeyecek bir savaş için yaralanıp kalıcı hasar almak biz akıllı insanlara göre değildir. Hoşçakalın.

0 yorum:

 

©Copyright 2011 Taboo | TNB