Seven Erkek Aldatır mı?

1 Ağustos 2011 Pazartesi 13 yorum

Merhaba,
Bugün konumuz “Seven erkek aldatır mı?”. Uzun zaman önce merak edilmiş, yazılması gereken bir konuydu, biraz geç oldu ama bugüneymiş kısmet. Başlıyoruz..
Bana gelen sorunun aslı şuydu;
“Bir erkeğin bir kadını seviyor oluşu onu aldatamayacağını gösterir mi?”
Her zaman olduğu gibi gerçekleri, sonuçlarını düşünmeden, umursamadan açıklıyorum: Hayır. Evet durumu yavaşlatıp kısmen(zaman zaman) engel olabilir ama sevmenin aldatmak üstünde kesin hakimiyeti diye bir şey söz konusu değil. Ve hatta çok büyük bir iddia da bulunuyor ve söylüyorum. Hepinizin babası, annenizi çok yüksek olasılıkla aldattı(haberiniz var yok konu o değil). En çok da hayır yanlış düşünüyorsun, onu çok iyi tanıyorum diyenleriniz için söylüyorum bunu.
Bakınız kadın ve erkek aldatmalarında en sık görülen farklılık şunlardır(her iki tarafın da başka birine aşık olması durumunu tüm yazı boyunca konu dışı bırakıyorum):
Erkeği aldatma fikrine yaklaştıran unsur yaşanacak olan ilişkinin kısa süreli ve geçici olma fikridir(Hayır cinsel ilişkinin kısalığı değil).
Oysa bu durum kadınlarda genellikle tam tersi bir hal alır, kadın aldatma fikrine daha fazla gelecek ve “fayda”(yat, kat dahil) vadeden bir ilişki olasılığıyla ikna olur.
Kadınların yüzde doksanı aldatma konusunda dahi, iyi tanımadığını düşündüğü erkeklerle yatmazken; erkekler için böyle bir durum söz konusu değildir(hemde hiç değildir).
Ki bu durum çok da normal , çünkü erkeklerin aldatma durumlarında aradığı şey, farklı farklı ve farklı şeylerken (Anlık heves dediğimiz klişe gerçektir); kadınların aradığı şey çoğunlukla ilgi, anlayış ve güvendir(güven kelimesini çok yüceltmeyin bu gayet de para olabilir).
Bir kadının aldatması bir erkeğin aldatmasından bariz şekilde daha ciddidir(kadının geri dönme oranı oldukça düşük). Çünkü aldatırken de (genelde) hayattan normalde beklediği şeyleri bekler ve bulursa(ya da bulduğu fikriyle kendini onaylarsa) aldatır. Kadınlar açıkça söylemese de aslında, güç, kariyer, karizma ya da paraya sahip olmayan erkeklere erkek gözüyle bile bakmaz (Bu dört öğenin hepsini barındıran erkeğe tıpta “mükemmel erkek” denir. Kadınlar da bunlara hastadır). Oysa erkek “düzenli hayatında” başka bir şey ararken(güven huzur), aldatırken başka bir şey arar(değişik göğüs, kalça gibi).
Bunun altında iki farklı canlı(insan diyemiyorum) olması durumu yatar ve zaman zaman o diğer canlının istekleri kontrol edilemez bir dürtüyle ortaya çıkar.
Çünkü erkeğin yerleşik düzene geçip ehlileşmesi kadına oranla çok daha zor ve çoğunlukla başarısız olmuştur. Ve içinde büyük bir çatışmayı barındırır. Testestoren içermeyen metabolizmalar bunun ne demek olduğunu asla anlayamayacaktır(aslında kadınlarda da var ama biliyorsunuz oranı az). O yüzden sadece şunu söylemekle yetiniyorum: Testestoren erkeğin içindeki canavardır, sürekli farklı dişileri arzulamasını ve üremesini söyleyen çok yüksek tonda bir sestir. O yukarıda bahsettiğim “diğer canlıdır” ve zaptedilmesi , abartmadan söylüyorum roman yazmaktan daha zordur (tamam abarttım o kadar zor değil).
Bakın burada bahsettiğim şey gelip giden, zaman zaman baş gösteren bir hormonal düzensizlik değil. Erkekte böyle bir durum yok(çok şükür). Erkek hormon seviyesinde kadınlarda olduğu gibi bir dalgalanma yaşanmaz. Testestoren hep ordadır ve erkek bununla hep yaşamak ya da daha doğrusu savaşmak zorundadır(bir de erkek olmak neden zor diye soruyorsunuz).
Erkeğin “anlık aldatma” olaylarının inanın sevgiyle alakası yok. Bu noktada şunu da açıklama gereği duyuyorum, çünkü biliyorum ki sevgiyle alakası yok dediğimde bir aklama çalışması içine girdiğim düşünülüyor. Alakası yok, erkekleri haklı çıkarmaya çalıştığım falan yok, hatta umrumda bile değil. Gerçeğin özrü olmaz, yakar geçer kimseye de eyvallah demez.
Konu dallanıp budaklanmaya çok yatkın olduğu için erkek kimle aldatır?, nerede aldatır? ne zaman aldatır? gibi kısımları burada ele almıyorum(ama alacağım merak etmeyin).
Şimdi konuyla ilgili en çok sorulan üç soruya geçiyorum:
1-Bir erkek aldattığında pişman olur mu?
3 küsür milyar çeşit çeşit adamız haliyle olanı var olmayanı var. Pişman olmayanlar hayvani gerçeği kanıksamış ve durumun üzerinde çok durmayanlardır (bakın sevmeyenlerdir demiyorum, durumun kendilerince çok ciddi olmadığını düşünenlerdir demek istiyorum).
2-Aldatan erkek hala seviyor mudur?
Bu soru yazının en başındaki sorunun-başlığın tersidir. Cevap aynı, çeşit çeşitiz. Olasılık olarak sevme aldatmaya, aldatmak da sevmeye engel değil (çok hoş değil biliyorum).
3-Peki her erkek aldatabilir mi?
Evet kesinlikle. Herkes. Aldatabilen ve aldatamayan iki grup erkek diye bir ayrım yoktur. Tek ayrım şöyle yapılabilir: Çok meyilli, daha az meyilli. Şuan içinde bulunduğunuz algı seviyesi buna inanmamanıza sebep oluyor ve yüksek ihtimalle reddediyorsunuz biliyorum ama unutmayın, evdeki adamın çok iyi bir eş, çok iyi bir sevgili ,çok iyi bir baba, hatta çok iyi bir insan olmasının bununla hiç bir şekilde alakası yok.
Ama biliyorum sizin duymak istediğiniz şey bu değildi o yüzden gelin bu soruyu şöyle sorun.
“Her erkek aldatıyor mu?”
Hayır. Doğa bizi her çağırdığında peşinden gitmiyoruz(tıp dahi açıklık getiremedi nasıl oluyor ama oluyor).
İşte bakın görüyorsunuz, size yavru kedi kadar güzel bir başka şey daha göstermiş oldum şu hayatta.
Hayat mucizelerle dolu öyle değil mi?
-Değil, sakın gevşemeyin, mucize falan yok, karanlık topraklarda yaşıyoruz her zaman tetikte olun.
Bugünlük bu kadar.
Kendinize iyi bakın , görüşmek üzere.

13 yorum:

  • Adsız dedi ki...

    Sandığınız gibi her kadın güç, kariyer, karizmaya tav olduğu için aldatmaz. Aşk için aldatabilir.

    Her erkek aldatıyor yani? Yazılımında olmadığını idddia edenler de mi?

  • Batu Yazan dedi ki...

    (her iki tarafın da başka birine aşık olması durumunu tüm yazı boyunca konu dışı bırakıyorum)şeklindeki uyarımı görmediniz sanırım. Ve "her erkek aldatıyor" yazının hiç bir yerinde geçmiyor.

  • Adsız dedi ki...

    3-Peki her erkek aldatabilir mi?
    Evet kesinlikle. Herkes. Aldatabilen ve aldatamayan iki grup erkek diye bir ayrım yoktur.

    yazmanız farklı bir şey mi ifade ediyor?

  • Batu Yazan dedi ki...

    aldatabilir mi? (olasılık)
    aldatıyor mu?(şimdiki zaman)
    ikisini farklı farklı yazdığım halde yine de böyle mi anladınız?

  • Adsız dedi ki...

    ok ,sorumu düzeltiyorum her erkek aldartabilir mi? YAZILIMINDA OLMADIĞINI İDDİA EDENLER bile?
    Sorudaki vurgumu yanlış anladın bence :)

  • Adsız dedi ki...

    yazılartını çok beğenerek okuyorum ama buna pek katılmadım hatta hiç katılmadım. bir kadın da gayet erkeğin görüntüsüne tav olup çok beğenip falan ertesi sabah hatırlamamak üzere aldatabilir. bunun için ne para gerekir ne aşk gerekir. bir kadın da bir erkeğin memesi (göğüs kasları omuzları kalçası) güzel diye aldatabilir, ilişki içinde olduğu erkeği sallamıyor ya da onu reacher olarak görüyorsa. paraya bu kadar takmış olman seni bu konuda sorun yaşamış obsesif biri olarak gösteriyor. bilgine ;)

  • Batu Yazan dedi ki...

    Aldatamaz demedim ama inan orana vurmaya kalkarsak anlık ilişkilerin erkeklerde çok daha sıklıkla yaşandığını göreceksin. Yoksa erkekler şudur budur kadınlar şöyledir deyip kesip atmaya çalışmıyorum. Parasal sorunlar her zaman yaşandı ama kendi yaşadıklarımdan ziyade çevremde gördüklerim daha çok canımı sıktı. Obsesyon... evet belki de obsesif oldum bu konuda haklısın. Ama bunun obsesyon yapılmayacak bir şey olduğuna da söyleyemezsin ;)

  • Ayten Musayeva dedi ki...

    Bir fikir dikkatimi çekti. Yazmışsınız ki, erkeğin içindeki testesteron bir "canavardır" ve onların hormon seviyesinde kadınlarınkı gibi bir dalgalanma yaşanmaz, aynı seviyededir ve sürekli bu hormonla hep yaşamak, savaşmak zorundadır. Ve bu hormon sürekli erkeğe üremesini, başka dişileri arzu etmesini yüksek ses tonda söylerler. O zaman bu erkekler 7/24 cinsellik mi istiyorlar? Ve anlamadığım şey şu, cinsel dürtüleri baş kaldırdığı zaman bunu karılarıyla neden gidermesinler ki?

  • Ebru dedi ki...

    Biriyle bir ilişkiye başladığımızda o kişiye sadakat sözü veririz. İlişkinin devamlılığı için sadakatin önemi büyüktür. Fakat yaşadığınız ilişkide karşı taraf size sadık değilse bu o kişiye duyduğunuz güveni temelden sarsacaktır.

    Aldatmak; birini kandırmaktır. Partnerinizin gözünün içine baka baka ona yalan söylemektir. Aldatmayı ikiye ayırabiliriz. Birincisi; duygusal aldatma. Bir kişinin ilişkisi devam ederken bir başkasıyla duygusal bir yakınlık yaşaması, bir başkasına âşık olması, bir başkasıyla özel bir paylaşımda bulunmasına duygusal aldatma denir. Cinsel aldatma ise; bir kişinin romantik bir ilişki yaşarken başka biriyle cinsel ilişkiye girmesidir.

    Aldatma üzerine bugün kaleme aldığım yazımı okumanız için sizinle paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/aldatma-nedir-aldatmanin-10-isareti/

    Sevgi ve saygılarımla,

 

©Copyright 2011 Taboo | TNB