Çoklu İşlem Yapabilme Yeteneği

25 Ağustos 2011 Perşembe 4 yorum

Günaydın,
Evet gün aydın olmasına aydın ana aynı zamanda berbat. Neden çünkü her bayram öncesi olduğu gibi hiç bir iş yetişmiyor, yetişmemekle de kalmıyıor bir de ters gidiyor. Olmuyor sonuçlanamıyor. Peki bu kadar olmuyor yetişmiyorsa nasıl oluyorda yazmaya vakit bulabiliyorum? Cevap basit “çoklu işlem yapabilme yeteneğimle” (multiprocessing oh yeah)
Mesela şuan sağ elimle bu yazıyı yazarken sol elimle yurtdışındaki meslektaşlarıma önemli bir konuyla ilgili e-posta atıyor bir yandan gelen telefonlara cevap veriyor sağ ayağımla önümdeki çalışma arkadaşımı taciz ediyor, diğer ayağımlaysa kulağımın arkasını kaşıyorum.
Biliyorum herkes yapamaz. Öncelikle genetik bir yatkınlık olması gerekiyor. Bu yetenek için anneme teşekkür etmem gerekiyor ki kendisi bu konuda bir üstattır ve şükür ki özelliği bana da geçirmiştir. Zamanında bir yandan çorba karıştırırken diğer yandan kitap okuyup ayağıyla da beşiğimi sallamıştır.(olay gerçektir bu sebeple diyebiliriz ki bebekliğim çorba kokusu, sallantı ve kitap okuyan bir kadın figürüyle geçti)
Bakınız sevgili okurlar çoklu işlem yapabilme özelliğinin her uzmanlık alanı gibi kademeleri vardır. Bu kademeleri üçe ayırabiliriz.
1- Giriş Seviyesi: Bu kademe yetenek hemen herkeste gözlemelebilir. Pek orjinalliği ve havalı bir yanı yoktur. Bu seviyedeki kişi duş alırken ıslık çalabilir, sakız çiğnerken merdiven çıkabilir, motosiklet sürerken tüm insanlığa sövebilir. Yani görüldüğü üzere kullanım alanı beyni pek fazla yormayan durumlardır. Kişi basit bir iş yaparken daha basit bir işi daha becerebilmektedir. Giriş seviyesi yeteneğin insan hayatını kolaylaştırması pek olası değildir daha ziyade eğlence ve anlık deşarjdır için yeterlidir.
2-Orta Seviye: Bu ikinci seviyede olmak, beyni iki veya daha fazla, birbirinden farklı konu için aynı anda çalıştırmayı gerektirir. Dünya nüfüsunun yüzde 35’i bu seviye yeteneğe sahiptir. Kişi bir yandan finansal analiz hazırlarken diğer yandan akşam ne yemek yapacağını düşünebilir ya da toplantı esnasında yüzünde büyük bir gülücükle aktif bir sunum yaparken bir yandan da karşısındakileri adalete yakalanmamdan nasıl öldürebileceği planlayabilmektedir. Bir diğer örnekse bir cafede sevgiliyle başbaşa oturulması ve sevgi sözcükleri sarfedilmesi durumda gözlemlenebilir, kişi aynı anda hem sevgilisine onu sevdiğini söyleyip aynı anda Dünyayı yakmayı ama kedileri nasıl kurtaracağını planlayabilmektedir. Kullanımı yine giriş seviyesi gibi çok büyük kolaylıklar sağlamasa da bu seviye önemlidir zira geliştirilmesi ve üçüncü seviyeye geçilmesi durumunda kişi süper güç diye tabir edilen o son noktaya ulaşacaktır.
3-İleri Seviye: Bu seviye yetenek çok az kişide gözlemlenir. Kişi bu seviyede bir veya daha fazla fiziksel aktivite içinde bulunup, aynı zamanda beynini de pek çok farklı konu için kullanabilmektedir. Yeteneğin bu seviyesine ulaşmak herkesin harcı değildir, uygulamaya geçebilmek için öncelikle anlayışsız ve mantıksız insanlar içinde çalışıyor olmak gerekir. Ardından beynin farklı bölgelerini farklı aktiviteler için programlamak gerekir. Aslında yeteneğin bu seviyesi hakkıyla kullanılabilse kişiye büyük mutluluklar katacaktır.Olasılıklar sınızsızdır kişi isterse yüzerken bir yandan balıkları diğer yandan kuşları seyredebilir, aynı zamanda şiir de yazabilir. Aynı şekilde, koşarken güneşin doğuşunu izleyebilir ve bu esnada yoldan geçen birine aşık olabilir. Ancak bu saydığım güzel örneklere sıklıkla rastlanmaz çünkü içinde bulunduğumuz yaşam şartları bizi bu muazzam gücü karanlık taraf için kullanmaya zorlar.
Örneğin ben, hipotalamusumun sol üst yanının sağ alt çapraz kısmındaki bölümü ellerim için programladım sol elim her beş dakikada bir otomatik olarak ahizeyi kaldırıyor. Karşımdaki kişinin sorununu dinliyor ve çözüm buluyorum.(telefon çalmadan açıyorum, biliyorum ki mutlaka biri hattın diğer ucunda) Sağ elimse sabah 07:40 11:00 arası yazı yazmakla meşgul.
Sol fronto temporal bölgem tropik bir ada hayali kuruyor. Sağ arka kısım günlük angarya işleri sıraya koyuyor. Kalbimse eve git, kediyi al, sonra kaç git defol buralardan diyor.
Görüşmek üzere.

4 yorum:

  • Adsız dedi ki...

    yazınızı çok beğendim ama tam yazıyı okurken aldığım zevk yükselişe geçmişken yaz bitti, 3. kısım daha uzun olabilirdi...

  • Adsız dedi ki...

    ama olmuyo böyle , sizin gibi yazma işini bu kadar ciddiye alan bir insandan beklenmeyen bir disiplinsizlik örneği :) nerde bugünkü yazımız?

 

©Copyright 2011 Taboo | TNB