Suçsuz Sevgili Nasıl Terkedilir?

25 Temmuz 2011 Pazartesi 0 yorum

Günaydın, insanlık. Evet Pazartesi, evet kasvet bedenlerimizi kaplamış iliklerimizde yoğunlaşmış olabilir ama biz yine de ayaktayız. Yorulduk, yıprandık, eskidik ama yılmadık yılmayacağız. Bugünün konusu “Suçsuz Sevgili Nasıl Terkedilir?” İsmini açıklayamayacağım bir okuyucumun çılgın ısrarı üzerine istekler sırasında öne almak durumunda kaldım (Merak etmeyin daha önceki istekleri unutmadım).
Şimdi herkes kahvesini alıp masasına kurulduysa başlıyoruz.
Önce nedir bu suçsuz sevgili onu bir açıklayalım.
Efendim suçsuz sevgili aslen karşı tarafı bariz şekilde rahatsız etmeyen, cins özellikleri bulunmayan, durmaksızın tartışma ve gerilim ortamı yaratmayan, uyumlu hatta sevgi saygı dolu, sevici kimsedir. Kısacası iyi sevgilidir. Ama bazen bunları da terketmek gerekebilir. Nedeni bu yazının konusu olmadığı için buna değinmiyorum. Bu kişinin ne olduğunu anladıysanız işleme geçelim;
Genel insan psikolojisi için suçsuz sevgiliyi terketmek zordur. insanlar bu terkediş için bir sebep bulmakta zorlanır ve durumu bir vicdan sorunu haline getirirler. Oysa az sonra sizlerle paylaşacağım bir dizi uygulamayı gerçekleştirirseniz sonuç istediğiniz yönde olacaktır.
Peki nedir bu yol? Ne yapmalıyız?
Çok basit.
Kendisine 1958 yılında geliştirdiğim patenti bana ait olan şu testi yapacaksınız;
“İğne testi”
Bu deney için gerekenler: biri ufak diğeri daha büyükçe iki adet iğne ve bir de baş parmağınızdır. Teste geçmeden önce sevgilinizi karşınıza alıp konuşmanız gerekiyor unutmayın. Önce on dakika boyunca birtakım boş laflar ederek, adam ya da hatun kişinin ruhunu sıkıp bunaltın. Arada bolca beni seviyor musun diye sorup durun. On dakikanın sonunda sevgiliniz kıvama gelmiş ve hayata küsme noktasına nerdeyse ulaşmış olmalıdır işte tam bu anda kendisine şu soruyu sorun:
Benim acılarımı anlıyor musun? Bu acıları paylaşıyor musun.........?(Ali, Ayşe, Bedia, Recep herneyse işte)
Sevgilinin ismini cümlenin sonunda ve muazzam bir vurguyla kullanmanız çok önemli(sakın ha ismi başta söylemeyin) çünkü sevgililer genelde konuşurken dalgın olurlar. Yüksek ihtimalle siz adını söylediğiniz anda aniden ayılıp uyanacak ve evet, tabi, tabiki canım, cicim , papatyam, aşkımın baharı gibi, istemsiz bir ünlemle olumlu yönde cevap verecektir. İstediğimiz de zaten bu. Şimdi buğulu gözlerle kendisine bakın ve “sana inanıyorum hayatım” deyin, bu esnada yavaşça yanağını okşayın(yukarıdan aşağıya doğru yumuşak bir hareket olmalı), eliniz yanağın altına ulaştığında gözleriniz de aşağıya doğru kaysın ve takınabileceğiniz en masum, en acıklı ifadeye ulaşın. Bu pozisyonda bir iki saniye bekleyin.
Bu hareketinizle ne denli kırılgan ve hassas olduğunuzu kendisine gösterdiniz. İşte şimdi onu ağır bir yükümlülük altına soktuk. Bundan sonrası kolay. İki adet iğnenizi alıp lavaboya gidin(türkçede tuvalet kelimesini kullanmak dışkılamakla eş değer olduğu için lavabo demeyi uygun gördüm). İğneleri steril hale getirin.
İki adet iğnemizin oluşu, haksızlık yapmamak için.
Sonuçta adam –hatun doğru söylüyor olabilir. Belki gerçekten acılarınızı hissediyordur ama hissetme seviyesi farklıdır. Adil olalım kimsenin hakkını yemeyelim.
Önce küçük olanı elinize alın ve yavaşça başparmağınıza batırın.
Sonra daha büyük olanı alın bu sefer hızlıca parmağınıza batırın.
Şimdi koşarak sevgilinin yanına gidin ve kendisini gözlemleyin. Yüzünde bir ekşime var mı? Ya da parmağını ovuşturuyor mu? Yani bir acı belirtisi görüyor musunuz kendisinde? Eğer yoksa bu sizin acılarınıza karşı hassas ve duyarlı olmadığı anlamına gelir. Kendisini tüm gaddarlığınızla yalancılıkla suçlayabilirsiniz. Şiddetle karşı çıkıp bunu nerden uydurduğunuzu sorabilir ama hiç önemli değil. Bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Bakın burada yaptığımız şey birini haksız yere suçlamak değil. Emin olun haklı yere suçluyorsunuz ama sadece nedenini bilmiyorsunuz ve bende bu test sayesinde size bir neden veriyorum. Yani demek istediğim şu: Siz bilmeseniz bile aslında o mutlaka size gerçekten bir konuda yalan söylemiştir.
Masum insan yoktur unutmayın.
Ayrıca, meselemiz o kişinin masumiyeti, suçluluğu suçsuzluğu ya da iyiliği falan değil.
Meselemiz artık o kişiyle birlikte olmak istememeniz.
Çok iyi biri olabilir, evet olabilir, ayrılmak istediğiniz insanın kötü olması gerekmez. Ayrılmak istediğiniz için kendinizi suçlu hissedip kendinize işkence de etmeyin.
Çok iyi bir insan her zaman çok iyi bir sevgili değildir.
Ya da belki evet çok iyi bir sevgilidir ama sizin ihtiyacınız olan şey çok iyi bir sevgili değildir.
Sizin karşınıza seksen çeşit absürd ya da son derece mantıklı örnekler ve testler koyabilirim ama emin olun bir şey asla değişmeyecektir;
Sizin acınızı ve ihtiyaçlarınızı, sizden başkası bilemez ve anlayamaz.
Yarın yine burada görüşmek üzere.
Unutmayın sevgilileri terketmek serbest ama kedileri asla.
Evlat terkedilmez.

0 yorum:

 

©Copyright 2011 Taboo | TNB