Felekten Bir Gece Çalmak - Tam Rehber

10 Temmuz 2011 Pazar 0 yorum

Merhaba sevgili okurlar. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir, ben de fena değilim sağolun sorduğunuz için. Bugün konumuz “Felekten bir gece çalmak” Neticede çalışan didinen organizmalarız herkesin birgün olsun dağıtmak hakkı o yüzden konuyu açıklama gereği duydum.
Yazının tüm gün yapılması gerekenleri kapsayacağını belirtmek isterim. Sabahtan öylesine yiyelim içelim akşama içer zıçar dağıtırız diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Felekten bir gece çalmak aslen bir periyot olup incelik ve uzmanlık gerektiren bir olaydır. Gerçek asla tek başına körü körüne alkol alımı değildir.
Yeri gelmişken sahi nedir bu felekten gece çalmak?
Hemen kısa ama verimli bir açıklama yapayım;
Bu akşam alkol vesaire kullanımında zirve yapacağız, eğlenceden gebereceğiz, kendimizi kaybedeceğiz ama asla ağlamak zırlamak, düşmek(psikolojik ve fiziksel), kusmak yok! Olay bu. Görüldüğü üzere tanımda hep güzellikler ve iyilikler var. Yani mükemmel bir gece bizleri bekliyor. Ancak baştan uyarımı da yapayım.
Yazının tamamı tecrübe edilmiş gerçeklere dayanıp, uygulanıp uygulanmaması konusu sizin takdirinizdedir. Her zamanki gibi asssla(vurguyu çokça arttırma amaçlı üç kere “s” kullandım) sorumluluk kabul etmiyorum. Uyguladım yuvam yıkıldı, sevgilim terketti, eş dost akraba gördü rezil rüsvan oldum, çok pişmanım gibi yakınmalar beni ırgalamaz. Adam olup doğru zamanda doğru yerde dağıtsaydınız. Adamlar filmini yapmış o kadar (Hangover 1-2), filmde dikkat ettiyseniz olaylar hep evden uzak yerlerde geçiyordu akıllı olun uzak noktalarda koy verin ipleri. Neyse çok uzatmadan programa geçiyorum.
Herşeyin başında bilmeniz gereken ana kural şudur; gecenin gidişatını sabah belirler.
1-Sabah uyandınız, ilk işiniz ter atmak ve toksinlerden kurtulmak için orta tempo bir koşu olmalı. (Parkta yapılacak bir koşu tercihim olmasına karşın koşu bandı da pek tabi iş görecektir.)Koşu sayesinde bünyemizi temizliyoruz zira akşam baya bir kirleteceğiz.
2-Ilık duş sonrası taze sıkılımış portakal-kivi suyu ve çok küçük bir sandviç eşliğinde çok çok hafif bir kahvaltı yapıyoruz.(Sandviç mümkünse hayvansal protein içermesin-bildiğiniz peynir domates koyun içine işte) Unutmayın bugün yeme günü değil, içme günü. Tüm gün çok hafif besleneceğiz yediklerimiz hem hafif, hem enerji yönünden zengin, hem de kolay hazmedilebilir olmalı. Midemize bu gün akşama dek çok iyi bakmalıyız akşam onu bir savaş bekliyor ne de olsa. Bu arada çok bilinen bir yanlış da şudur; yenmeden içilmez derler, yalandır aksine yerseniz içemezsiniz.
3-Bu günü sabahtan akşama dek hafif tempoda geçiriyoruz, fiziksel olarak tüm enerjimizi muhafaza etmeliyiz. Çok atraksiyonlu bir günün ardından feleği günü falan unutabilirsiniz.
4-Öğle vakti alkol almayı aklınızdan çıkarın erken başlayan alkol alımı bünyenizi uyuşturacak ve enerjik durumunuzu sonlandıracaktır.(Bir bira dahi tüm planın altüst olmasına yeter)Bu öğünde tavuklu salata tercih edebilirsiniz ayrıca içecek olarak domates suyunu öneriyorum.
5-Eczaneden şu saydığım ilaçları alın; Antepsin, Alka-Seltzer, Sedergine ve Vermidon hemen neden bu ilaçları aldığımızı açıklayalım; İlk ilacımız antepsin, mideyi ve ince bağırsağı koruyucu bir etkiye sahiptir. Alkol bildiğiniz üzere buralardan emilir. Bu ilacın oluşturduğu tabaka mide ve bağırsak çeperlerini tamamen kaplar ve zararlı maddelerin geçirgenliği azaltır. ( Alkol öncesi zeytinyağı içilmesi gibi önerilere artık kulak asmayınız, her bünye de aynı etkiyi yapmaz cır cır olma riskiniz vardır.) Alka-Seltzer ve Sedergine alkol alımından sonra kullanılması gereken ilaçlardır, baş ağrısı mide bulantısı gibi etkileri azaltmaya yardımcıdır. Vermidon parasetamol içeren basit bir ağrı kesicidir sabah uyandıktan sonra bir adet kullanmanız çatlamak üzere olan başınız için oldukça iyi olacaktır.(saydığım ilaçları örnek olsun diye verdim marka reklamı yapmıyorum siz etken maddelerini öğrenip muadillerini de kullabilirsiniz tabiki)
6-Psikolojik olarak hazırlayın kendinizi, unutmayın bu akşam o akşam, bu akşam derdi tasayı sıkıntıyı, kederi geride bırakıp göğe çıkacağınız akşam. Bunu bilmeniz ve bu şekilde düşünmeniz çok daha rahat havaya girmenizi sağlayacaktır.
7-Kendinize derhal bir alkol matarası edinin ve viskiyle doldurun.
8-Mutfaktaki su damacasını yatak odanıza taşıyın ve yatağın yanına evdeki en büyük bardağı koyun.(sabah çok ihtiyacınız olacak)
Yukarıda saydığım basit maddeleri yerine getirdikten sonra saat 19:00 itibariyle yarım porsiyon olmak kaydıyla karbonhidratlı(pirinç pilavı, makarna olabilir) bir yiyecek tüketin ardından antepsinden bir ölçek için.
Eveeet ilacımızı içtik hafif akşam yemeğimizi yedik, dinlenmiş güçlenmiş bir panter çevikliğine sahip geceye hazır metabolizmamızı artık sokağa atabiliriz. Açılışı birayla yapabilirsiniz ancak yeterince kuvvetli olmayacaktır o yüzden ellilik biranın yanına iki shot’da tekila tavsiye ediyorum. Unutmayın yemek yok biranın yanına çerez patates sosis karides falan istemiyoruz, gıda alımını ikinci bir emre kadar durduruyoruz. Alkolün kana karışma hızının çok yüksek olduğunu göz önüne alırsak 15 dakika sonra hareketlerinizde gözle görülür bir rahatlama gerçekleşecektir ancak yetmez bugün kendimizi kaybetmeliyiz. Oturduğunuz mekanlardan sıklıkla kalkıp yer değiştirin yeni mekanlara geçin.(Bar disko pub durmak yok dans dans dans) Yer değiştirmek için yolda yürürken sıklıkla “yihaaaa”, “uuuuu” şeklinde çığlıklar atarak deşarj olun. Bağırmak hem sizi rahatlatacak hem de iyiden iyiye hızlanmanızı sağlayacaktır. Çığlıklardan arda kalan vaktinizde mataranızı çıkarıp yolda viskinizden de demlenmeyi ihmal etmeyin.
İnsanların garipseyen gözlerle bakmasına takılmayın bu aslında iyi birşeydir.(kendiniz olmamaya başladığınızın ilk belirtisi) Bu saate kadar bira, tekila ve viskiyi karıştırdık merak etmeyin antepsin midenizi koruyor ancak bu korumanın da tabiki bir sınırı var. Antepsinli bir mide beş farklı alkol türünün karışımına karşı sizi koruyacaktır ANCAK!!! Kutsal karışım yapmazsanız. Kutsal karışım nedir? Kutsal karışım rakının başka iki tür alkolle birleşmesi durumudur.
Örnek 1: Rakı, viski, bira Örnek 2: Rakı, rom, tekila Örnek:Rakı, şarap, bira vb.
Kutsal karışım yapmaya karar vermeniz durumunda yukarıda bahsettiğim mide koruma durumu her bünye için geçerli olmayacaktır, profesyonel içiciler dışında kutsal karışımı önermiyorum. Bunun dışında şu kombinasyonlar kafanızı olmak istediği yere çok güzel ve hızlı bir şekilde getirecektir.
Karışım ; Giriş: Bira-tekila ya da redbull votka
Yolda yürürken: Viski
Orta Vade: Mochito ya da Long Island Ice Tea
Kapanış: Cin tonik ya da Jaiger Maister bomb(opsiyonel olarak turbo da olabilir)
İstediğiniz kafa seviyesine ulaştıktan sonra ne yapacağınız sizin seçiminiz ister boş boş yıldızlara bakın ister masaj salonuna gidin, isterseniz hatuna - adama yazılın çapkınlık yapın.
Hiç unutmam sene 1985ti(ben o sıra 4 yaşımdayım) babamla sohbet ediyorduk.
Bana bir öğütte bulunmuştu sizinle de paylaşmak istiyorum. Kendisi o gün bana şöyle demişti;
Bak sevgili oğlum, “Önemli olan biriyle yatabilmek değil, yattıktan sonra kalkabilmektir.”
Yani yaptıklarınızın sorumluluğunu üstlenemeyen bir tipseniz, bu rehber sizin için uygun olmayabilir. Bu kişilere hayatları boyunca dizi film izleyip dondurma yemelerini tavsiye ediyorum. Kendinize iyi bakın.
Not: O kafayla dikkat edin tuvalate giderken kedinin üstüne basmayın.

0 yorum:

 

©Copyright 2011 Taboo | TNB