Kuduz Mikrobu Taşıyan Müdürü Plazadan Çıkarma Kılavuzu

31 Mayıs 2011 Salı 0 yorum

Günaydınlar. Umarım herkes iyidir. Evet biliyorum hava puslu, hayat puslu ama biz alışkınız bize koymaz bunları da atlatırız. Hiç uzatmadan bugünün konusunu açıklıyorum dostlar. Konumuz yine her çalışanı çok çok yakından ilgilendiren bir konu. “Kuduz mikrobu taşıyan müdürü plazadan güvenle çıkarma kılavuzu”
Bakınız sayın okurlar müdürünüzün kuduz olup olmadığını anlamak için bir kaç yol mevcuttur.
Önce şahsa hafifçe laf sokun ama bakın hafifçe diyorum incelik gerektiren bir husutur bu! Normal yada sert bir laf sokulduğunda her insan garip tepkiler verir ama çok hafif bir laf sokmada bile aşırı huzursuzlanan, sindirim güçlüğü yaşayan(hatta zıçan), ısırmaya yeltenen kişiden hemen onun kuduz olduğunu anlayabilirsiniz. Bu ilk belirtidir, akabinde ona geçen hafta toplantı da konuştuğunuz proje hakkında şu cümleyi yöneltin;
-Hani falanca falanca proje de siz şöyle yapalım demiştiniz ya ama Genel Müdürümüz onun öyle değil başka türlü olmasını istiyor.
Cümle kilit mahiyetinde olup kuduz kişi garantili şekilde eski demecini reddedip zaten proje de yapılmasını istediği şeyin Genel Müdürün dediğiyle aynı olduğunu savunacaktır. Kuduz mikrobu beyne hasar verdiği için bu tür hafıza kayıpları ve söylemler doğaldır. Sakin olun, derin nefes alın, biliyorum zor ama yapmalısınız. Bu ikinci testin ardından hemen ofisinizdeki mutfağa koşup bir bardak soğuk su alınız. Geri dönüp suyu ivediyetle müdürünüzün yüzüne fırlatın. Zira herkesin bildiği gibi kuduzlar sudan hoşlanmaz izleyin bakalım suratına dökülen suya nasıl tepki verecek. Büyük olasılıkla kızacaktır ki bu da onun kuduz olduğuna dair bir işarettir. Aman bir şey çaktırmayın! Özür dileyip ayağınızın kayması sonucu böyle bir kaza olduğu yalanını uydurun çünkü harekete geçmek için henüz erken. Bu arada uygun an gelene kadar testlerimizi sürdürmemiz gerekiyor, bu iş ciddi kimseden tamamen emin olmadan harekete geçmemeliyiz. Hareket kısmına daha sonra değineceğim o yüzden sakin olun. Evet nerde kalmıştık teste devam ediyoruz. Su testinden sonra masanıza oturun ve bir süre hiç onunla ilgilenmiyor gibi yapın gündelik işlerinizi yapın, gerçi yapmanıza izin vermeyecek bir takım lüzumsuz sorularla çalışmanızı bölüp sizi sinir edecektir ama yine de deneyin belki başarırsınız. Takribi bir 45 dakika sonra usulca masanızdan kalkın , onun masasına karşılık gelen jaluziyi sonuna kadar açın ve güneş ışığının içeri dolmasına izin verin. Göz ucuyla takip edin bakın bakalım ışıktan rahatsız oluyor mu? Kesin olacaktır, şu an sizin müdürünüzü tanımasamda onun da kuduz olduğundan neredeyse emin gibiyim. Hardvard üniversitesinin yürüttüğü 2010 yılı bahar sayımı itibariyle müdürlerin yüzde 85’inin kuduz olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır unutmayın. O yüzden haddinden fazla iyi niyetli olmayın kesin sizinki de kuduzdur. Herneyse artık durumun vahametinden emin gibiyiz hareket zamanı yaklaşıyor.
Öncelikle şunu aklınızdan asla çıkarmayın o sizin müdürünüz yani sizin sorumluluğunuzda kendisinin plazadan çıkarılması için lütfen bina güvenliği, hayvanları koruma derneği gibi yerlere başvurmayın. (Zira bunun korunması gereken bir yeri kalmamıştır) Bunu biz kendimiz de yapabiliriz yeterki dediklerimi harfiyen uygulayın.
Temizlik eşyalarının bulunduğu odadan bir adet vileda sapı alınız ve ucundaki silmeye yarayan aparatı sökün. Ofise dönün ve korkutma mahiyetinde çok yüksek sesle olmamak kaydıyla hoşt! diyerek kendisine seslenin. Bu kısımda saldırgan tavırlar gösterebilir, soğuk kanlı olun. Eğer üstünüze atlamaya kalkarsa viledanın demir çubuğu eşliğinde yavaşça burnunun üstüne yada ön patilerine vurun. Sert değil sakın ha! Amaç onu dövmek değil sadece size saldırmasını engellemek istiyoruz. Darbenin ardından uslanırsa ne ala! Hemen ofis giriş kapısını açın, masalardan birinden aldığınız tükenmez kalemi kapının dışına fırlatıp –tutt, tutt şeklinde şahsa seslenin. Uslanmışsa kendi rızasıyla çıkacaktır.
Yok uslanmazsa daha sertçe vurun kendisine, anlayana kadar orta sertlikte darbeler indirmekten çekinmeyin. Zira kendisi zaten kaybedilmiştir buradaki amacımız başkalarına zarar vermeden bina dışına çıkarmaktır. Darbeler neticesinde kendiniz karar verin bu uslanacak mı yoksa çabalarınız nafile mi? Eğer uslanmayacak gibiyse tüm gücünüzle viledayı kafasına vurup bayıltın kendisini, ardından yine vileda çubuğuyla dürtmek suretiyle iterek ofis dışına çıkarın. Aman ha fiziksel temas yok herşey vileda çubuğuyla unutmayın. İşimiz daha bitmedi evet ofisten çıkardık ancak plazadan da çıkarmak zorundayız aksi halde kendine yine bu binada iş bulabilir. Merdiveni kullanmak tehlikelidir, kullananlar olabilir onların hayatını riske atamayız o yüzden asansörü çağırın. Asansör geldiğinde ayılmak üzere olabilir o yüzden asansör kapısının kafasına bir kaç kez kapanıp açılmasına izin verin bu onu yine baygın ve tehlikesiz tutacaktır.
İşlemin bu son kısmında asansörle nereye gitmek istediğiniz size bağlıdır bu kısma ben karışmıyorum, ister zemin kata inip şahsı tekme atmak süretiyle dışarı atarsınız ister çatıya çıkıp serbest salınım yere bırakırsınız. İkinci seçenek insanlık adına daha iyi olacaktır ama dediğim gibi ben karışmıyorum.
Ancak çok önemli bir noktayı hatırlatmak isterim. Evinde kedi köpek gibi evcil hayvan besleyeniniz varsa uygulama sonrası mutlaka kuduz aşısı olmalısınız zira işlem sırasında müdürden gelen salya, kan gibi akarlar size de bulaşmış olabilir. Evdeki şirin yavrularımızı tehlikeye atmak olmaz hemen en yakın sağlık ocağına başvurunuz. Görüşmek üzere.

0 yorum:

 

©Copyright 2011 Taboo | TNB