Yaşına göre güzel kadın

6 Mayıs 2011 Cuma 1 yorum

Evet bu sabah bir başka önemli konu hakkında atıp tutacağım. Konumuz “yaşına göre güzel kadın” olmak. Hiç bu kadar komik şey duymamıştım yani kesin duymuşumdur ama bu sabah bu daha komik geldi. Şimdi bu cümleyi bir inceleyelim. “Yaşına göre” yani farzı misal kadın 50 yaşında olsun. 50 yaşına göre – ve cümlenin geri kalanı güzel kadın. Hohoyt!!
“50 Yaşına göre güzel kadın” Şimdide bu cümlenin kadınlar ve erkekler için anlamalarına bakalım. Aslında bu cümle ilk kez bir bir kadın tarafından zikredilmiş çünkü yaşlanıp çirkinleştiğini anlamıştır. Ama nafilerdir bu korkuları sarkmaktan pörsümekten öte köy yoktur onun için. Gelelim cümlenin doğuşuna;
Bundan 15.000 yıl önce yeryüzünde yaşamış ilk kadın ki kendisi Havvadır bakmış Adem buna hiç eskisi gibi çakmıyo. Bi durağanlık... bir tutukluk sormayın gitsin. Her ikisi de nerdeyse aynı yaşta olsalarda Adem Havvaya göre bariz daha genç duruyo kollar omuzlar falan hala güçlü sağlam ama Havva tırt... Boynunda konuştuğunda beliren çizgiler, göğüsler alçaldıkça alçalmış, boya da yok o dönem tabi saç baş bembeyaz olmuş. Yani neresinden tutulsa belli ki elde kalacak. Havva mutsuz Adem ondan mutsuz. Her gece göl kenarında mastürbasyon yapar olmuş Havvanın gençlik hayalleriyle ama buda bir başka anlamsız debeleniş tabi. Yine bir gün ne yapacaklarını bilmez halde ormanda dolaşırlarken Havvanın ayağı yerdeki dal parçasına takılıp yere yüz üstü düşer. Düşüş hareketinin momentumuyla popo açığa çıkar. Ana! Adem bi bakar ki popo sağlam ilk günlerdeki gibi yuvarlak diri duruyor. Orman yaşamı tabi avlan, yürü, koştur derken falan formda kalmış. İşte o noktada Adem hatunun ayağa kalkmasını beklemeden geçmiş aylardan kalan tüm borçlarını tek seferde Havvaya geri öder. Havva ilişki sonrası yerinden doğrulur üstünü başını toparlar Adem’e döner ve şöyle der; Demek beni hala güzel buluyorsun. Adem evet diyemez ama hayırda diyemez, kem küm eder saçmalar. Havva bir kez daha yineler sorusunu ama karşılık aynı, Ademden kesin bir yanıt alamıyor. Sonunda Havva durumu anlar ama kendine yediremez. Ademi biraz daha zorlasa istediği yerine hiç ummadığı bir cevap alacak. Çark edip şöyle der;
Yani yaşıma göre beni güzel buluyorsun değil mi? Bu soru Adem’e çok daha makul gelmiştir. Düşününce yalan söylemek zorunda da değildir. Sonuçta Adem’de erdemli bir kardeşimiz bir elma çaldı diye it kopuk yalancı biri diye düşünmeyin. Evet demiş yaşına göre güzel kadınsın. İşte meşşhurrr cümlemizin bir kadın ağzından çıkışı ve zorla erkeğe dayatılışı bu şekilde olmuştur.
Bu hikayemizde açıkça görülüyordur ki, cümle zorlamadır. Bir orta yol bulma çabasıdır. Bir uzlaşma, küstürmeme girişimidir.
Kadın için anlamı- “Çirkinleştim tamam bende farkındayım ama halen iş gören bir yerlerim vardır elbet, bulup idare ediver”dir.
Erkek için anlamı ise- “ Hiç yoktan iyidir.”
Onlara da yazık bize de yazık, valla çok üzülüyorum bu durumlarımıza keşke herkes genç kalsa...
Sadece genç insanlar güzeldir
Bi de kediler onlar her yaşta güzel oluyor.

1 yorum:

 

©Copyright 2011 Taboo | TNB